Henk Wouters

Wat was het een spannende, maar vooral leuke tijd.  Ons eigen radiostation was jarenlang een jongensdroom die aan de Weertersteenweg waarheid werd. We begonnen eigenlijk toch wel als echte amateurs met bitter weinig radio ervaring. Je kan het aan mijn programma’s uit 1981 horen. Deze zullen binnenkort wel online komen. De zender en één cassette deck was alles waarmee radio Grensland begonnen is. En deze stond echt in een kippenhok waar het stro en de uitwerpselen gewoon aan de kant werden geveegd, de apparatuur er werd neergezet en gestart werd met uitzenden.  In vrij korte tijd groeide het station als kool en als ik bijv op een zonnige dag in Weert door een wijk reed en je hoorde muziek, dan was het bijna altijd Grensland. Een woord van dank aan iedereen die er destijds zijn steentje aan heeft bijgedragen. Vele leuke collega’s heb ik mogen leren kennen. Hoe het verder ging die tijd kan je op de site al herhaaldelijk lezen.

Ik ben eigenlijk altijd wel iemand geweest met een goed gevoel en overtuiging hoe we “het” op radio gebied konden maken. Stak mijn ziel en zaligheid in Radio Grensland en ben later een tijd programma leider geweest. Ik probeerde toen een gedegen programmering neer te zetten zonder extremen in prime time. Het was een moeilijke opgave om de vele vrijwilligers op programma gebied met de neus één kant op te krijgen om voor de luisteraars een herkenbaar station te creëren.  Toen mij dit niet helemaal lukte ben ik een tijd lang afwezig geweest en heb ik gepresenteerd bij Radio Eastwave en Radio Accent.

Toen Grensland naar de Kloosterstraat verhuisd was heeft men me terug gevraagd en ben ik als Henk Wouters het programma Happy Days gaan presenteren op zondagmorgen. Sinds 1983 was ik als woninginrichter met een goed lopende eigen zaak actief en beperkte me enkel tot de zondagmorgen. In 1991 werd mijn eerste dochter geboren en vrij kort daarna  werd me de mogelijkheid geboden om Radio Grensland over te nemen. Ik heb dit toen niet gedaan omdat je maar kapitein op één schip kunt zijn en de dingen die ik doe ook goed wil doen.  Daar heb ik achteraf wel een beetje spijt van omdat het latere Contact het einde van Grensland inluidde, met daarbij ook het einde van de binding met de Limburgse luisteraars, het verwijderd worden van de Nederlandse kabel, enz.

Toen tijdens de Contact periode de medewerkers en ook ikzelf geen programma meer konden samenstellen  ben ik gestopt.  De dingen zijn gelopen als ze gelopen zijn. Het neemt niet weg dat het tijdperk Radio Grensland een heel fijne periode  voor mij is geweest en ik heb er dan ook geen seconde spijt van.

Momenteel woon ik in Weert, heb twee dochters, een gezond raamdecoratiebedrijf en heb na mijn radio periode ook een andere hobby gevonden in het kweken en veredelen van passiebloemen. Kijk maar eens op www.passiflora.se   of www.passiebloemen.nl.

Henk Wouters (Luc van Egmond)