Jo Alards

Beste oud medewerkers van Radio Grensland en luisteraars!

 

Mijn naam is Jo Alards.

 

Hoe begon mijn carrière bij Radio Grensland? Nou : op een beetje VREEMDE maar WEL LEUKE manier ! Ook in mijn woonplaats Horst en omgeving waren piraten actief, ik heb hier nooit aan meegedaan, maar ik luisterde wel veel naar hun muziek ! Zo waren we op een dag in Nederweert aan het werk op de bouw  en luisterden naar Radio Grensland met het programma ´Schijven voor Bedrijven´ op dinsdagmorgen met Dirk de Groef (Christ Vleeschouwers). We vonden het een leuke uitzending, en ik stelde mijn collega’s voor met z’n allen een lijst van 40 nummers samen te stellen en dan naar Radio Grensland te brengen.

Zo gezegd, zo GEDAAN! We reden op zondag middag naar België om dit radiostation op te zoeken en dan deze lijst afgeven. Al vrij snel vonden we Café ´t Fort  EN Radio Grensland ! Dit speelde zich af in februari 1985. De lijst werd afgegeven aan Captain Pierre, die hem aandachtig doorlas en meteen goedkeurde voor de uitzending van de volgende DINSDAG !!! We hebben nog gezellig een pint gedronken en keerden toen terug naar Horst.

De volgende dinsdagmorgen klonk INDERDAAD ONZE lijst op RADIO GRENSLAND!!! Ongeveer een maand later heb ik zelf een lijst samengesteld, en opnieuw OP NAAR PIER! Wederom werden we hartelijk ontvangen, Pierre vroeg mij ditmaal de lijst persoonlijk te overhandigen aan Dirk de Groef. Dirk vroeg mij tijdens een leuke babbel om SAMEN het programma tussen pot en pint draaien! Aarzelend een keer in de maand begonnen we er aan.

We spraken af om volgende zondag goud van oud te draaien. Dit viel zo in de smaak dat we het om de week moesten doen, dit gebeurde allemaal in april 85. Dit heb ik een tijd volgehouden tot ik plotseling te horen kreeg dat ik een EIGEN programma mocht gaan draaien op zaterdagavond van 18.00 – 20.00 uur. Dit was echter niet van lange duur…

Op een dag werd mij medegedeeld dat ik het programma ´Wachten op middernacht´kreeg van TIEN tot TWAALF uur ´s avonds!

De REDEN hiervoor???? De Captain had goede klandizie tijdens de uren die ik vulde op de radio, maar na acht uur werd het behoorlijk STIL in de kantine…. Sluw en zakelijk als hij soms kon zijn werd mijn programma een paar uur opgeschoven zodat het voortaan ook tot middernacht gezellig druk werd in de kantine!!!!

Dit heb ik volgehouden tot in 1988 toen Radio Grensland naar de Kloosterstraat verhuisde. Ik ben toen niet meer mee verhuisd, de gezelligheid bij Pier was toch ook ERG belangrijk voor mij !

Het was een hele mooie tijd, jammer dat dit allemaal voorbij is!

Ik wil iedereen namens Jo Alards bedanken voor de fijne jaren bij Grensland

Misschien tot ziens op een reünie???

 

De groetjes!!!