Mart van Dooren

Godfried van der Moer

In September 1981, om precies te zijn met Weert kermis, werd ik benaderd door Jac verboeket met de vraag of ik geen zin had om mee te doen met iets wat niet mocht: namelijk het maken van heuse radio-programma’s.
Het station waar het om draaide was RADIO GRENSLAND INTERNATIONAAL, en was pas enkele weken in de lucht. Na Henk (Luc van Egmond), Pierre (Jean-Pierre van het Groenewoud), Lei (Polleke Fabri) en Peter (Patrick van Impe), zou ik, volgens mij, de 5e DJ worden !

Erg lang hoefde ik er niet over na te denken, en zei vrijwel direct JA ! Het was wel belangrijk een SCHUILNAAM aan te nemen, niemand mocht immers weten wie ik echt was! Vanaf dat moment stond er plotseling zogenaamd GODFRIED VAN DER MOER in mijn paspoort ! Aan de Aldenburg op Boshoven werden de programma´s opgenomen in een voorkamer op de eerste etage. De uren wanneer je kwam opnemen, moesten worden ingevuld op een reserveringslijst, zodat er niet tegelijkertijd 3 discjocky´s op de stoep stonden!

Iedere week sponsorde Captain Pier een bak bier voor de jongens die in Weert moesten opnemen, ik nam mijn uitzendingen meestal pas tegen het eind van de week op, en U raad het al: meestal was de bak bier al leeg…….

Mijn programma werd ingepast op de zondagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur, en kreeg de naam ´De Korte broek Show´. Thuis werden jingles gemaakt, die later tussen de platen werden gemixt. Het was een LEUKE en SPANNENDE tijd, zeker toen we na verloop van tijd LIVE gingen uitzenden vanaf de Weertersteenweg !
Radio Grensland ging samenwerken met Peters geluidsbanden uit Weert, die non stop programma´s aanbood, op professionele tape aangeleverd, Jan Peters zorgde er ook voor dat we o.a. in mijn programma zijn zeer gewilde muziek cassette´s konden weggeven als prijs in een spelletje.

De Korte Broek Show was een programma met veel goud van oud, ook zat er steevast het item ´DE MOP VAN DE WEEK´ in, al dan niet LIVE verteld door kinderen. Vele luisteraars kwamen op de vrije zondagmorgen een kijkje nemen bij de radio, terwijl papa gezellig een pintje dronk aan het buffet, werden de kinderen de studio in gestuurd om een mop te vertellen, maar ja, het gebeurde OOK wel eens een enkele keer dat er GEEN kinderen aanwezig waren…. De Captain had echter overal een oplossing voor: zijn jongste dochter Crista werd dan weer opgetrommeld, wij vertelden een mop aan haar (net zolang totdat ze deze goed kende, en dan mocht zij hem vertellen op de radio!

Graag denk ik nog terug aan deze mooie tijd.

Met vriendelijke groeten,
Mart van Dooren.