Peter Koppen

Memories van Peter Koppen.

 

Soms kan een zondagnamiddag sporen van lange duur maken:

Plots luisterde ik naar Radio Grensland en gedurende die uitzending hoorde ik een oproep, waarin werd gevraagd naar nieuwe medewerkers. Conform die oproep heb ik toen een brief geschreven met o.a. de mededeling dat ik geïnteresseerd was. Zomer 1983.

Heel wat weken later, echt waar, werd ik gebeld door Henk Wouters, die vroeg of ik een proefbandje wilde maken. Dat gebeurde.

Korte tijd later werd ik gebeld en mij werd duidelijk gemaakt dat het proefbandje was bevallen. Ook werd gezegd dat men iemand zocht voor een infoprogramma hetgeen meteen mijn goedkeuring kon hebben. Een afspraak ter kennismaking was toen snel gemaakt. In oktober 1983 verzorgde ik op maandag  mijn eerste Kinrooi Actueel  van 18.00u – 19.00u (later Grensland Actueel): nieuwtjes en aardigheidjes (ver) uit de buurt werden toen aangereikt door captain Pier. Het was een bundel(tje) papiertjes in allerlei formaten, handschriften en vormen. Naast het zelf uitzoeken van de muziek voor dit uur was het soms een heel gepuzzel om een fatsoenlijke tekst in de ether te krijgen. Dat lukte doorgaans vrij goed.

Na een of twee uitzendingen werd de studio verbouwd en vonden de uitzendingen plaats achter in de kantine. Om het op je heupen te krijgen: alles wat je aanraakte bewoog zeer lenig en dus was het oppassen geblazen met de plaat scherp zetten (en houden!), de paperassen op de goede plaats te leggen en zelf als een standbeeld te functioneren. Zweten, ook nog vanwege onervarenheid! Dat verbouwen van die studio heeft gelukkig niet lang geduurd. 

Peter Koppen.