Pieter Janssen

Het zal medio 1988 zijn geweest dat ik Radio Grensland ‘ontdekte’ op mijn transistorradio. Ik was erdoor gefascineerd, lokale radio dicht in de buurt. De eerste keer dat ik een kijkje nam bij Grensland was tijdens de open dagen ter gelegenheid van de nieuwe huisvesting op de Kloosterstraat in Kinrooi.

Naderhand ben ik er nog enkele malen terug geweest, tot het moment dat ik op de zender een wervingsspot hoorde lopen voor nieuwe medewerkers. “Dit is mijn kans”, dacht ik en ik belde op. Ik maakte een proefopname, maar die beviel niet zo goed (ik had dan ook nog totaal geen radio-ervaring). Wel mocht ik een non-stop programma verzorgen. Dit wilde ik wel.

Elke zaterdag kwam ik trouw met mijn fiets (ik was nog niet in het bezit van een rijbewijs gezien mijn leeftijd) van Helden naar Kinrooi om twee uurtjes muziek op te nemen. Een tijd lang heb ik ook nog een programma gemaakt op zaterdagochtend.

Een mooie gebeurtenis was het verdraaien van de antenne’s in de mast langs de Breeërsteenweg in Kinrooi zodat het luistercomfort met name in de regio Weert beter werd, omdat de lokale omroep aldaar op 107.5 MHz opereerde en vanuit Budel een lokale omroep uitzond op 107.1 MHz. Na deze handeling was het signaal sterker in de regio. Zelfs in mijn woonplaats, toch zo’n 30 kilometer van de studio’s af werd er veelvuldig geluisterd naar Grensland. Lokale omroep stond in Nederland nog in de kinderschoenen en vanuit België kon er geluisterd worden naar leuke grensstations met informatie voor de regio waarbij Radio Grensland toch absoluut de nummer één was.

Een klein jaar later heb ik de overstap gemaakt naar een andere zender in de buurt maar ik bleef wel vaak luisteren naar Grensland.

Mede door de media-start welke ik bij Grensland, eind jaren tachtig heb gemaakt, heb ik vele leuke contacten overgehouden en heb ik zaken meegemaakt die ik niet had willen missen!

Pieter Janssen.